HDZ objavio i deveto SDP-ovo propalo obećanje

Vijesti 28. lis 201515:53 > 16:00
Sanjin Strukic/PIXSELL

HDZ je krenuo sa predizbornom serijom priopćemnja koju naziva "10 SDP-ovih propalih obećanja". Odbrojava se prema prvom, a deveto glasi: "U istom razdoblju (do kraja mandata) znatno ćemo smanjiti stopu nezaposlenosti, odnosno povećati stopu zaposlenosti".

Istina je, navode, sljedeća: “Unatoč turističkoj sezoni i sezonskom zapošljavanju, u srpnju ove godine broj zaposlenih u Hrvatskoj bio je na najnižoj srpanjskoj razini u posljednjih 15 godina! (HGK, 24. kolovoza, 2015.) A prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u samo mjesec dana – u razdoblju od 28. rujna do 28. listopada 2015. godine, posao je izgubilo 16.271 građana! (hzz.hr)”.

Uz ovo, glasnogovornih HDZ-a Ivan Jabuka piše i kako je Milanovićeva politika propala te im spočitava što se hvale da stvaraju „500 radnih mjesta svaki tjedan“ i da Hrvatska raste!

“Hrvatska raste, ali u krivom smjeru. Gospodarstvo je u kaosu. Građani su bespomoćni. Mladi ljudi zbog toga ispaštaju, svjedoci smo šokantne nezaposlenosti. U samo mjesec dana posao je izgubilo 16.271 građana! Neka Milanović ospori ove brojke ako može!
Građanima ne trebaju nova obećanja, već novo vodstvo koje će donijeti stvarne promjene. Vodstvo koje zna kako izvući zemlje iz gospodarske krize i ne boji se zasukati rukave kako bi vratili dostojanstvo, vjeru i optimizam građana u bolje sutra!”, piše Jabuka.

HDZ je ranije objavio i “SDP-ovo propalo obećanje” broj 10, koje je glasilo “Povećat ćemo potencijal za nove investicije, i domaće i inozemne”. Istina je, navode, da je prema podacima Hrvatske narodne banke ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku u prvoj polovini 2015. godine bio 45 posto niži nego u istom razdoblju prošle godine.