Tomislav Karamarko za N1: Nećemo odmah skinuti PDV

Vijesti 05. stu 201508:34 > 08:37
N1

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za N1 odgovorio je na pitanje o prvim prioritetima po pitanju gospodarstva, koje bi Domoljubna koalicija rješavala odmah po dolasku na vlast.

“Mi moramo relaksirati i poduzetništvo i gospodarstvo na način da ljudi koji imaju inicijativu i ideju i inventivni su, počnu stvarati novu vrijednost kroz to da naprosto otvaraju nova radna mjesta. Moramo imati način da stimuliramo našu proizvodnju. Zašto imamo 240 parafiskalnih nameta? Neću uopće pričati o PDV-u, koji moramo skinuti u periodu od dvije do tri godine, ne odmah kako ovi to sad tumače”, izjavio je Karamarko.

Ima, nastavlja, čitav niz mjera kako stimulirati te ljude, jer poanta je u tome da “inventivan čovjek počne otvarati radna mjesta, država je tu da mu pomogne i da bude servis, a ne da bude presija, isto tako i Porezna uprava”.

“To je to – smanjenje nekih poreza, skidanje velikog broja parafiskalnih nameta, stimulacija proizvodnje, stvaranje nove vrijednosti. Vidjet ćete da će se onda svi procesi pokrenuti”, izložio je Karamarko.

Cijeli intervju Tihomira Ladišića s Tomislavom Karamarkom pogledajte u četvrtak na N1 televiziji u 18:30.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.