Suhi bakalar duplo skuplji nego lani!

Vijesti 21. pro 201512:48 > 12:49
Ivo Cagalj/PIXSELL

Pulska je ribarnica ovog je tjedna bila gotovo sablasno prazna. Počela je sezona zabrane izlova srdela koja će trajati sve do polovice siječnja, pa je i kupaca, koji su se uobičajeno vrzmali oko štanda s malom plavom ribom, drastično manje. Nije samo nedostatak srdele razočarao one koji su je namjeravali staviti na stol na Badnjak.

Cijena suhog bakalara, koji se tradicionalno tuče na bijelo uz obilato zalijevanje domaćim maslinovim uljem, ove je godine skočila i do 260 kuna za kilogram.

Na pulskoj ribarnici jučer je bila akcija, pa je cijena suhog bakalara pala s 250 na 237 kuna. Doduše, u trgovačkim centrima, poput Plodina, mogao se kupiti već po 130 kuna, a samo najbolji komadi stajali su 160, 170 kuna. Prodavač s ribarnice nije nam znao reći zbog čega je ova delicija toliko poskupjela, kaže da su dobavljači naprosto podigli cijene.

Petar Banko, vlasnik tvrtke iz Baderne, kazao je da je bakalar zbog smanjenog izlova samo u nabavi poskupio 30 do 40 posto. “Cijena bakalara već dugo nije bila tako visoka. Zadnji put se nešto slično dogodilo prije 10 godina, kazao je za Glas Istre Banko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.