Splićanin se strmoglavio niz vodopad i poginuo na Tajlandu

Vijesti 07. sij 201614:11 > 14:16
architecturendesign.net

Hrvatski turist poginuo je nakon što je pao s litice na otoku Koh Samui na Tajlandu, javljaju tamošnji mediji. Prema prvim informacijama riječ je o 31-godišnjem Tomislavu Laci, a navodno je bio na medenom mjesecu sa Danie Magan (26) kada se nesretnim spletom okolnosti strmoglavio niz vodopad Khun Si, visine 39 metara.

Bankokpost navodi kako su za medeni mjesec odabrali Koh Samui, otok na kojem su uživali u prirodnim ljepotama na biciklama.

Koh Samui inače je poznat kao Rajski otok – oaza prirodne ljepote s očuvanom džunglom i vodopadima u unutrašnjosti, bijelim pješčanim plažama i tirkiznim tropskim morem.

Proveli su dan na slapovima, a dok je djevojka pisala, Tomislav je šetao i fotografirao slapove na visini od otprilike 25 metara. Kaže kako je čula nekakvu buku te kako je nakon kratke potrage ugledala njegovo tijelo na dnu provalije.

Policija i službe za spašavanje pozvane su na mjesto nesreće oko 18 sati u srijedu, koji su nakon 25 metara spuštanja kroz džunglu i nepregledan teren, pronašli tijelo 31-godišnjeg Tomislava, javlja bangkokpost. Preminuo je od teških ozljeda koje je zadobio prilikom pada. Tijelo je prevezeno na obdukciju, a obaviješteno je i Veleposlanstvo Republike Hrvatske.

Nepouzdane informacije

Netom nakon objave teksta, javila nam se prijateljica (koja je željela ostati anonimna) para koji je otputovao na Tajland. Potvrdila nam je informacije o nesreći koji su javili tamošnji mediji, uz neke korekcije: naime, mladi par iz Splita ipak nije vjenčan – na Koh Samui su otputovali ali ne na medeni mjesec. Očito je došlo do greške u prijevodu jer, kako kaže, tajlandski mediji su pogriješili i ime djevojke Tomislava – radi se o Đeni Macan, ne Danie Magan. Potvrdila je kako je mladi par zaista bio na slapovima Khun Si i kako je Tomislav poginuo strmoglavivši se niz liticu, piše Dalmacija News.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.