Strenja Linić napala Vargu zbog gašenja helikopterske službe

Vijesti 10. sij 201610:51 > 11:04
N1

Mostašica Ines Strenja Linić poručila je preko Facebook profila da je loše što se ukida pilot projekt Hitne helikopterske medicinske službe Ministarstva zdravlja i što opet vojska treba spašavati situaciju.

Smatra da je ministar zdravlja na odlasku, Siniša Varga, trebao o tome razmišljati i morao imati rješenje za tu situaciju, jer Hrvatska bez toga ne može premda se radi o parcijalnom rješenju.

“Nažalost dobro ‘poznati’ administrativci Ministarstva zdravlja čekali su 4 godine i pred sam kraj mandata ugovorili 4-mjesečni višemilijunski pilot-projekt, bez jasno razrađenih akcijskih planova o daljem razvoju hitne helihopterske medicinske službe. Na taj način smo se oslonili na talijane, koji su prije dva dana očito obećali produljiti rok za dva tjedna kako su nas i obavijestili iz ministarstva, a onda ga jednostrano ukinuli. I odletjeli nazad u Italiju. Tko je kriv? Pa jasno…. zdravstvena administracija MZ koja nije ozbiljno niti ušla u cijelu ovu priču”, navodi Strenja Linić na svom profiku.

Tvrdi i da je pokušavala uspostaviti takvu službu prije deset godina u Primorsko-goranskoj županiji, ali nije bilo sluha.

“Bitan je taj zlatni sat unutar kojeg se optimalno može zbrinuti teško istraumatizirani pacijent. Mi to moramo osigurati u prvom redu našim građanima, a onda i turistima. Ovo je propust koji je ministar morao rješiti. Da je vlada formirana uvjerena sam da bi budući ministar rekao: ‘Idemo dalje.'”, navela je. Ističe i kako su sada pacijenti u rukama Hrvatske vojske.

https://www.facebook.com/ines.s.linic/posts/10208426205202926