Peticijom protiv ukidanja hitne helikopterske službe

Vijesti 10. sij 201608:52 > 08:57
N1

Pokrenuta je peticija kojom se traži nastavak rada Hitne helikopterske medicinske službe u Republici Hrvatskoj, nakon što joj je "dijagnosticirana smrt" uslijed mjera štednje. Naime, nakon samo četiri mjeseca rada, gasi se taj pilot projekt Ministarstva zdravlja.

Pokretači peticije, koju možete potpisati OVDJE, u svom pozivu građanima na davanje svog potpisa navode sljedeće:

“Živite u Hrvatskoj na otoku ili ste jedan od brojnih stranih i domaćih turista koji rado posjećuje Hrvatsku a posebice njene predivne otoke, no što kada stvari pođu po zlu, što kada dođe do zdravstvenog problema koji je neophodno zbrinuti u što skorijem vremenu, e da ishod ne bi bio smrtan ili po zdravlje nepovoljan? U tom slučaju neizostavna je helikopterska hitna medicinska pomoć, čiji je pilot projekt u Hrvatskoj započeo u rujnu 2015.”

U četiri mjeseca rada taj je projekt pokazao fantastične rezultate i spasio brojne živote, podsjećaju.

“No jedna od malobrojnih dobrih stvari koja se nedavno pokrenula u našoj državi uskoro dolazi kraju. Odgovorni će uvijek naći razlog zašto je tome tako. Dok se za sve druge nepotrebne stvari novaca ima i nemilosrdno troši, za bitne stvari uvijek nedostaje. Zato dragi građani Republike Hrvatske te strani turisti koji u Hrvatsku rado dolaze, podržite ovu peticiju o nastavku Hitne medicinske pomoći helikopterskim putem.”, pišu u tekstu peticije.

Nakon prikupljenih 10.000 potpisa peticiju će uputiti na adresu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora te trenutne vlade i ministre.