Dvije djevojčice ozlijeđene u naletu vozila na pješačkom prijelazu

Crna kronika 20. kol 202412:54 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Jedna je maloljetnica teško, a druga lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak navečer dogodila u Rovinju kada je teretni automobil naletio na njih dok su cestu prelazile kod obilježenog pješačkog prijelaza, izvijestila je u utorak istarska policija.

Rovinjska policija je u ponedjeljak nešto prije 21 sat zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je teretni automobil naletio na dvije maloljetne osobe koje su prelazile kolnik.

Nesreća se dogodila kada je 37-godišnjak upravljao teretnim automobilom Citroen pulskih registracijskih oznaka ulicom Aleje 30. svibnja te je na raskrižju Motovunske ulice i Ulice Marca Della Pietre prednjim djelom automobila naletio na dvije 15-godišnjakinje iz Rovinja koje su cestu prelazile kod obilježenog pješačkog prijelaza i koje su uslijed udarca odbačene na kolnik.

Ozlijeđenim djevojčicama pomoć je pružena u pulskoj Općoj bolnici gdje je utvrđeno da je jedna teško, a druga lakše ozlijeđena. Vozač je preliminarno testiran te je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 0,19 promila. Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Policija poziva vozače da se s povećanim oprezom približavaju obilježenim pješačkim prijelazima, kao i pješake da stupaju preko obilježenih pješačkih prijelaza tek kad su se uvjerili da su primijećeni od strane vozača odnosno kad se vozilo zaustavilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!