Fuchs: Rodni studiji nisu dobili odbijenicu, zahtjev su poslali na krivu adresu!

Vijesti 12. srp 202413:50 0 komentara
Radovan Fuchs
N1

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je odbijenicu Ministarstva znanosti i obrazovanja Rodnim studijima.

Rodni studiji na zagrebačkom Filozofskom fakultetu dobili su odbijenicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i, kako se može zaključiti iz odgovora koji je stigao Večernjem listu stigao od Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, sasvim sigurno neće moći krenuti s nastavom najesen

Radovan Fuchs rekao je kako su Rodni studiji krenuli u proceduru koja je propisana: “Nisu dobili nikakvu odbijenicu, neka to odmah bude jasno. Pokretanje novog studija kreće s fakulteta, nakon što fakultetsko znanstveno-nastavno vijeće da suglasnost i odobri, postupak ide dalje prema Sveučilištu. Nakon toga, po starom zakonu, postupak bi bio završen, Sveučilište bi poslalo dopis Ministarstvu da taj program stavi na listu. Prema novom zakonu izjednačavaju se visokoškolske institucije. Javna sveučilišta jednako trebaju provjeru kvaliteta studija od javne agencije”, istaknuo je ministar.

Sudbina Rodnih studija?

Dodao da je sudbina Rodnih studija onakva kakvu ju je propisao zakon: “Agencija za znanost i visoko obrazovanje nije od Sveučilišta u Zagrebu zaprimila zahtjev”, kazao je ministar.

“Odgovor Ministarstva vrlo brzo ide natrag Sveučilištu, ali su upozoreni na proceduralnu grešku i da zahtjev za akreditaciju upute Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Ja niti ne zabranjujem niti ne odbijam”, kazao je Fuchs.

Oporba tvrdi da je to politička odluka: “Oporba lupa kao i inače, ne dodvoravamo se nikome nego slijedimo zakonsku proceduru”, naveo je ministar.

Dodao je da Rodni studiji nisu dobili odbijenicu nego su zahtjev poslali na krivu adresu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!