HDZ-ov zadarski župan optužen zbog trgovanja utjecajem: “Zašto ti meni naplaćuješ?”

Crna kronika 02. sij 202410:21 1 komentar
Slavko Midzor/PIXSELL

USKOK je objavio da je HDZ-ov župan Zadarske županije Božidar Longin optužen zbog trgovanja utjecajem, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Optužnicom se okrivljenik tereti da je 9. rujna 2023. na otoku Istu iskoristio dužnost župana Zadarske županije, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar (dalje: ŽLU), s ciljem da osigura besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao.

Naime, okrivljenik je 8. rujna 2023. vezao brodicu na tranzitni vez Luke s namjerom da ga koristi do 10. rujna 2023. godine. Kada je 9. rujna 2023. lučki redar okrivljeniku na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun u iznosu od 48,60 eura, okrivljenik je znajući da se sukladno Odluci o visini lučkih pristojbi i lučkih naknada ŽLU korištenje veza naplaćuje, lučkog redara pitao: “Zašto ti meni naplaćuješ?”.

Lučki redar mu je odgovorio da on ne naplaćuje samo njemu nego svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju ŽLU, na što je okrivljenik naglasio da je on šef ravnatelju te rekao lučkom redaru da račun stornira. Zbog autoriteta koji okrivljenik ima kao župan Zadarske županije i predstavnik osnivača njegovog poslodavca, lučki redar je račun stornirao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare