Nakon debakla s kanaderima, ZTC isplatio nagrade zaposlenicima

Vijesti 04. lis 202209:54 0 komentara
N1 / Denis Sadiković, Ilustracija

Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) nedavno je isplatila novčane nagrade dijelu svojih radnika za uspješno odrađen posao remonta i održavanja protupožarnih aviona, saznaje Jutarnji list.

Prema informacijama Jutarnjeg lista objavljenima u utorak nagrade su isplaćene dvadesetak zaposlenih, među kojima su mehaničari, radnici u administraciji, ali i neki direktori, a visina nagrada se kreće od 500 do 2000 kuna.

Pritom se, prema informacijama Jutarnjeg, zaslužnim pojedincima isplaćivala posebno nagrada za servis Air Tractora, a posebno za servis kanadera pa su tako neki dobili po dvije. Isplata nagrada dijelu djelatnika uslijedila je nakon što je predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Klanac donio zaključak da je tvrtka, usprkos svim nedaćama i izazovima, uspješno odradila protupožarnu sezonu te da dio radnika zaslužuje financijsku nagradu.

Upravi ZTC-a uputili smo pitanja vezana uz nagrade, ali ni nakon osam dana nije stigao odgovor. Pohvalno je da uprava nagrađuje radnike za uspješan posao, ali u slučaju ZTC-a teško je procijeniti gdje je tu uspješno odrađen posao.

Hrvatska je u protupožarnu sezonu ušla sa samo šest protupožarnih aviona, što se nikada ranije nije dogodilo. Još toliko ležalo ih je po hangarima, jer na njima nije bio obavljen remont. No predsjednik uprave ZTC-a tvrdio je da oni za to nisu krivi nego je za sve optužio proizvođača, tvrtku Viking.

Nadalje, redovno su probijani obećavani rokovi isporuke aviona. Predsjednik uprave je u jeku drame oko remonta otišao na godišnji odmor, a ministar obrane je u dva navrata dolazio u inspekciju remonta i nailazio na zatvorena vrata radionice. Potom je otkriveno da su dvojica mehaničara na lažnom bolovanju i da istodobno rade u inozemstvu.

Predsjednik uprave Klanac pravdao se da ne zna o kojim je radnicima riječ, a sve je kulminiralo njegovom izjavom 11. kolovoza da će nakon što prikupi sve podatke podnijeti kaznenu prijavu. Tada je rekao da su “dvojica radnika koji su bili na dugotrajnom bolovanju prije pet-šest dana prekinuli bolovanje, vratili se i tražili godišnji i slobodne dane. Ja to nisam dozvolio. Oni su nakon toga podnijeli zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa”.

No, Jutarnji list ima informaciju da se dogodilo upravo suprotno, piše novinar Jutarnjeg lista Krešimir Žabec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!