Piše li se kraj toplim danima? Uskoro moguća nagla promjena

Vijesti 27. lis 202207:09 0 komentara
magla, jutro, mraz, zima, smog, samoća, depresija, tuga, tužno, depresivno, jutro, sumrak, zora, svitanje,
Unsplash/Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Gotovo identično kao i jučer, i jutros gusta magla prekriva brojne dijelove unutrašnjosti, smanjuje vidljivost na mnogim cestama, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Vedrije je na moru, iako i tamo lokalno može biti kratkotrajne magle. U nastavku dana na Jadranu će sunca biti u izobilju, dok će na kopnu biti pretežno sunčano, nakon izdizanja niskih oblaka i magle koji ponegdje mogu biti dugotrajniji.

Slično i u nastavku tjedna, većinom stabilno pod utjecajem anticiklone. Sunce će biti najnaklonjenije obali Jadrana, dok će u unutrašnjosti magla i niski oblaci definirati rast temperaturnih vrijednosti. Često će viši predjeli biti topliji i sunčaniji od nizina, uslijed pojave koju zovemo temperaturna inverzija. Naime, umjesto da temperatura opada s visinom, događa se upravo suprotno.

Kako sada stvari stoje, promjene neće biti s prvim danima studenog, koji će biti sve samo ne studeni. Drugi dio tjedna bi tek mogao donijeti promjenu, zahladnjenje i obilnu oborinu, no još je prerano za preciznu prognozu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!