Porscheom pokušao pobjeći policiji pa vukao policajca niz ulicu

Crna kronika 25. sij 202315:33 1 komentar
PU međimurska

Prava drama događala se u petak, 20. siječnja iza podneva u Štefancu kada je vozač Porschea Panamere pokušao pobjeći policiji i pritom ozlijedio jednog policajca, no kasnije je uhićen.

Kako je objavila čakovečka policija, u petak je u Ulici Vladimira Nazora u Štefancu, policija zbog prometne nesreće postupala prema 45-godišnjem počinitelju prometnog prekršaja.

Tada mu je priopćeno da će mu se privremeno oduzeti vozilo marke “Porsche Panamera” te da preda ključeve no muškarac je pokrenuo motor vozila. Obzirom da je policajac čuo pokretanje motora vozila i zaključio da će muškarac vjerojatno krenuti vozilom, u cilju sprječavanja bijega uhićene osobe, uhvatio je 45-godišnjaka rukama za nadlakticu kako bi ga spriječio u namjeri upravljanja vozilom. Unatoč tome, muškarac je krenuo automobilom, a s obzirom da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policijskog službenika odvukao nekoliko metara nakon čega je policijski službenik pao na kolnik, a muškarac se udaljio vozilom.

PU međimurska

Policijski službenik nakon događaja zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Zbog počinjenog kaznenog djela krenulo je intenzivno traganje za odbjeglim muškarcem koje je rezultiralo njegovim uhićenjem, dok je vozilo pronađeno ranije, u petak 20. siječnja 2023. godine u popodnevnim satima te je vučnom službom prevezeno u dvorište Policijske uprave međimurske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac počinio rečeno kazneno djelo na štetu policijskog službenika Postaje prometne policije Čakovec te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku dok je on 24. siječnja predan pritvorskom nadzorniku, te je 25. siječnja u jutarnjim satima doveden sucu istrage županijskog suda.

Vozaču slijedi i obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz članka 289. za što je propisana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana i članka 43. primjenom članka 293 stavak 1. za što je propisana kazna od 260 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare