Temperature danas preko 30, pogledajte kakvo će vrijeme biti sljedeći tjedan

Vijesti 04. kol 202407:55 0 komentara
Himanshu SHARMA / AFP, Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Duboka ciklona stacionira južno od Islanda nad Atlantikom. Nestabilan atlanski zrak prodire nad Europu i premješta se sjevernije od Alpa prema istoku. Azorska  anticiklona proteže se nad Sredozemnim morem. Mjesto mješanja dviju zračnih masa je Alpska prepreka na kojoj dolazi do jakog razvoja konvektivne naoblake. Manja količina nestabilnog zraka prodire preko Alpa ili ih zaobilazi uzrokujući mjestimice grmljavinske pljuskove.

Danas će vrijeme biti pretežno sunčano uz slab razvoj dnevne naoblake, uglavnom u planinskim krajevima unutrašnjosti. Puhati će slab sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu slaba bura. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 28 do 30, a na Jadranu vruće uz najviše dnevne temperature do 35C.

Pokoja kap kiše

Sutra, u ponedjeljak, ujutro u unutašnjosti uz doline rijeka i u gorskim kotlinama mjestimice magla. Nakon dizanja magle sunčano i toplo. U gorkim krajevima poslijepodne umjeren razvoj dnevne naoblake uz malu vjerojatnost za pokoji pljusak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 13 do 18, na Jadranu topla noć s temperaturama iznad 20C.

Poslijepodne uz obalu Istre na Kvarneru i u podvelebitskom primorju jaka bura, a na srednjem i južnom Jadranu maestral. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 28, na Jadranu do 33C.

U utorak navečer i srijedu prijepodne kratkotrajno naoblačenje sa zapada i jugozapada uz slabo jugo na Jadranu i malu vjerojatnost za pokoju kap kiše.

Od srijede sunčano i toplo uz porast temperature zraka. Prema sadašnjim izračunima numeričkih modela novi prodor hladnog oceanskog zraka očekujemo za dva tjedna.
Temperatura mora je od 22 do 27C, UV indeks visok i vrlo visok.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!