Uhićena zbog pljačke u INA-i priznala krivnju?

Crna kronika 29. kol 202221:48 1 komentar
Slavko Midzor/PIXSELL

U javnosti se pojavljuje sve više detalja vezanih za aferu u INA-i. Kako su prisluškivani, kako su se nadzirali računi na kojima su bile stotine milijuna kuna...

Petero uhićenih u nedjelju navečer sa suda su poslani ravno u Remetinec. Sve prijedloge USKOK-a sud je u potpunosti prihvatio.

Dok je četvero uhićenih od mutnih poslova s INA-om imalo itekakve koristi, Jedina koja se, navodno, nije okoristila je direkotorica tvrtke Plinara Istočne Slavonije Marija Ratkić, koja je, neslužbeno doznaje RTL, priznala krivnju u bitnom.

Informacija o tome nije, dakle, službeno potvrđena.

Damir Škugor kojeg USKOK smatra vođom zločinačkog udruženja koji je oštetio INA-u za milijardu kuna, u svoju obranu tvrdi – bila je to poslovna politika tvrtke.

vezane vijesti

Iz INA-e odgovaraju da je Škugor potpisnik svih ugovora koji se istražuju, a o njima nije odlučivala Uprava i Nadzorni odbor. I Škugora više ne žele u tvrtki.

Goran Husić ne smatra se krivim. O cijelom poslu i daljnjim prodajama, po njegovoj obrani obaviješten je HROTE, HERA te europski regulatori. U HERA-i tvrde da podatke o ugovoru nemaju.

O cijelom slučaju oglasio se i MOL koji osuđuje Škugora te će surađivati s nadležnim tijelima kako bi se šteta za INA-u svela na minimum. Također najavljuju internu istragu unutar INA-e.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram