Upaljeni meteoalarmi: Dio Hrvatske u crvenom, evo gdje bi moglo biti kiše

Vijesti 18. ruj 202410:26 0 komentara
Srecko Niketic / PIXSELL / DHMZ / Ilustracija

Vrijeme se nakratko stabiliziralo, ali uskoro nas očekuje novi val padalina. Pročitajte prognozu DHMZ-a za naredne dane.

Promjenjivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja očekuje nas tijekom dana u srijedu. Mjestimice malo kiše ili poneki pljusak, češće na Jadranu i u predjelima uz njega.

Navečer i u noći na četvrtak na dalmatinskim otocima izraženiji pljuskovi s grmljavinom i obilna oborina. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura, a na jugu istočni vjetar i jugo. Najviša temperatura zraka većinom od 20 do 24 °C, u gorju niža.

DHMZ

Vrijeme u četvrtak

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i u predjelima uz njega. U Dalmaciji izraženiji pljuskovi s grmljavinom i obilna oborina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni.

Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu istočni vjetar i jugo. Najniža temperatura zraka između 10 i 15, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 24 °C, u gorskoj Hrvatskoj niža.

Izgledi vremena

U unutrašnjosti se u narednim danima očekuje promjenljivo, mjestimice i pretežno oblačno vrijeme. Kiša će uglavnom padati u Gorskoj Hrvatskoj, a tijekom četvrtka i u ostalim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu u četvrtak pretežno oblačno mjestimice s kišom. Na jugu, osobito na otocima lokalno će biti i izraženih pljuskova praćenih grmljavinom.

U petak su još u Dalmaciji mogući lokalni pljuskovi, a u subotu će prevladavati sunčano. U četvrtak umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu veći dio dana umjereno do jako jugo. Vjetar u petak u slabljenju. Maksimalna temperatura posvuda u postupnom porastu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!