Lego ostvario rekordnu dobit i u 2015.

Biznis 01. ožu 201617:05 > 17:06
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Mariana Bazo

Danski proizvođač popularnih kockica Lego u utorak je izvijestio da mu je neto dobit lani ponovo poskočila, dosegnuvši novu rekordnu razinu, uz također dvoznamenkasti rast prihoda na svim ključnim tržištima.

Neto dobit mu je u 2015. godini poskočila 31 posto, na 9,2 milijarde danskih kruna (1,2 milijarde eura), pokazalo je financijsko izvješće danskog proizvođača igračaka. U toj su stavci tako zabilježili rekord drugu godinu zaredom.

Prihodi su im lani porasli 25 posto, na 35,8 milijardi kruna. Sva su ključna tržišta zabilježila dvoznamenkaste stope rasta, uključujući Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Francusku, Brazil, Kinu i Japan, navodi se u izvješću.

Ocijenivši da im je “2015. bila još jedna fantastična godina”, izvršni direktor Joergen Vig Knudstorp kazao je da su u kompaniji procijenili da se u prošloj godini više od 100 milijuna djece igralo lego kockicama ili je koristilo njihove edukativne materijale u školama.

Lego je prošle godine povećao i broj zaposlenih, za više od 15 posto, i sada zapošljavaju gotovo 17.300 radnika, pokazalo je financijsko izvješće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.