Otvoren Biznis forum na Kopaoniku

Biznis 03. ožu 201509:53 > 10:57
Izvor: Tanjug/Oksana Toskić

Na Kopaoniku je otvoren Biznis forum koji će ove godine okupiti više od 600 sudionika od kojeg se, prema najavama organizatora, očekuje da se vrlo jasno istakne neophodnost brzog restrukturiranja javnih poduzeća.

Forum je počeo intoniranjem srpske himne “Bože pravde”, a zatim je sudionike pozdravio predsjednik Društva ekonomista Aleksandar Vlahović koji je poželio dobrodošlicu sudionicima naglasivši da su se u prethodne 22 godine na ovim skupovima trudili baviti najznačajanijim ekonomskim temama u Srbiji.

Doprinos kreatorima ekonomske politike osnovni je cilj Foruma i ovog puta, naveo je Vlahović koji je istaknuo različite prioritete ovisno od domaćih i globalnih zahtjeva i uvjeta koji utječu na ekonomsko okruženje.

Vlahović: Pozitivni rezultati rada Vlade

Tanjug/Oksana Toskić

Vlahović smatra da je Vlada Srbije od prošlogodišnjeg foruma postigla nesporne ruzultate kao sto je usvajanje nekoliko ključnih zakona, a da će kljucno reformsko pitanje u ovoj godini biti restrukturiranje i početak privatizacije velikih javnih poduzeća.

Otvarajući Kopaonik biznis forum, Vlahović je istaknuo da su pozitivnim dometima vlade usvajanje Zakona o radu, Zakona o privatizacji i stečaju, Zakona o planiranju i izgradnji i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju.

Vučić: Ostvarili smo izuzetne rezultati u ovoj godini

Tanjug/Rade Prelić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je na otvaranju da su u prva dva mjeseca ove godine ostvareni “izuzetni i neočekivani rezultati” u budžetu i da će revizija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za dva mjeseca proći bez većih problema.