Francuska priprema tri milijarde eura pomoći za mala i srednja poduzeća

Biznis 13. kol 202012:28 > 12:30
Izvor: REUTERS/Benoit Tessier

Francuski plan gospodarskog oporavka, koji će biti predstavljen krajem kolovoza, uključivat će tri milijarde eura pomoći za mala i srednja poduzeća, izvijestio je u četvrtak dnevnik Sud Ouest, pozivajući se na ministra financija.

„Puno malih i srednjih poduzeća bilo je prije krize u dobrom financijskom stanju i imat će novca za povrat dugova. No, nekima je dug veliki problem s kojim se želimo izravno uhvatiti u koštac“, rekao je ministar Bruno Le Maire u četvrtak za regionalni list Sud Ouest.

Vlada bi mogla posegnuti i za instrumentima kao što su konvertibilne obveznice kako bi ojačala financije manjih tvrtki, dodao je ministar.

Plan oporavka trebao bi biti vrijedan ukupno 100 milijardi eura a očekuje se da će ga Le Maire predstaviti 25. kolovoza. Vlada ga priprema kako bi poduprla oporavak drugog gospodarstva eurozone od posljedica krize koju je prouzročila pandemija koronavirusa.

Podaci objavljeni u srpnju pokazali su da je francusko gospodarstvo u drugom tromjesečju palo 13,8 posto, najviše od Drugog svjetskog rata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.