Kriza s nedostatkom radne snage: “3.000 eura mora biti minimum u Njemačkoj”

Ekonomija 27. ruj 202308:00 0 komentara
Unsplash

Kriza oko nedostatka osoblja u ugostiteljstvu u Njemačkoj naglašava slabosti u industriji koje postoje već duže vrijeme. Već 2012. samo je oko 13 posto tvrtki obučavalo mlade ljude, a tijekom pandemije ta je brojka pala na 8,5 posto 2021. godine. Predstavnici gospodarskih komora također su izvijestili o stopi odustajanja od 50 posto i prije koronavirusa. Drugim riječima, polovica polaznika nije završila osposobljavanje, a kao razlog su najčešće navedeni plaća i radno vrijeme.

Međutim, ugostitelji su na vrijeme prepoznali ovaj problem. U prošlogodišnjoj anketi Udruge ugostitelja i hotelijera – Dehoge 44 posto tvrtki izjavilo je da ponovno više obučavaju mlade radnika te je broj polaznika porastao za oko 11 posto, prenosi Fenix magazin.

Zarada je još uvijek niska

Fleksibilniji modeli radnog vremena i bolja organizacija na popisu su obaveza u 38 odnosno 34 posto tvrtki.

Veće su plaće veće, što nešto više od polovice želi platiti. U ugostiteljstvu je zarada još uvijek niska.

Bruto godišnja zarada u ugostiteljstvu iznosila je u prosjeku nešto manje od 27.000 eura u 2021. godini

Za usporedbu: Osoba koja radi za 12 eura po satu zarađuje 23.800 eura godišnje na punom radnom vremenu. “3.000 eura mjesečno mora biti minimum za kvalificirane radnike u budućnosti”, kažu iz Sindikata radnika u ugostiteljstvu. No, teško da to može postići jer samo rijetke tvrtke u ugostiteljstvu imaju kolektivni ugovor.

Nedostaje 66.000 radnika

Prošle je godine samo 20 posto restorana i hotela diljem zemlje bilo vezano za kolektivni ugovor – to je druga najniža vrijednost od svih sektora u Njemačkoj.

Njemačka agencija za zapošljavanje izvijestila je o 33.160 slobodnih radnih mjesta u ugostiteljstvu u lipnju.

Krovna organizacija Dehoga pretpostavlja da je taj broj dvostruko veći.

Njemačkoj nedostaje više od 66.000 kuhara, kuhinjskih pomoćnika, konobara i drugog uslužnog osoblja.

Kao posljedica toga restorani uvode više slobodnih dana za zaposlene i skraćuju svoje jelovnike i/ili radno vrijeme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!