TNT komentar: Volja birača

N1 Komentar 28. tra 202411:53 0 komentara

Volja birača - odzvanja već da danima desno, lijevo i u sredini. Voljom birača kite se jednako razmetljivo i Andrej Plenković i Ivan Penava i Peđa Grbin dok nakon izbora svaki od njih tumači tu volju u svoju korist i iz svoje pristrane i napola slijepe perspektive. Svako u tom ehu kojim odzvanja volja birača čuje ono što želi čuti. A kako se ta volja birača formirala?

Na temelju kojih su to poruka glasali birači DP-a – stranke nastale na otporu Plenkoviću, “briselskom ćati”, kako su ga nazivali? Temeljem čega su glasali baš za DP a ne za matični HDZ ili koju drugu srodnu stranku desnice? Što je sve Andrej Plenković poručivao svojim biračima da se njihova volja okrene prema njegovom HDZ-u a ne DP-u? Tim “zlim ljudima koji nisu naši Hrvati nego su Kolindinu pobjedu poklonili kršitelju Ustava Milanoviću?”

Što je Peđa Grbin obećavao svojim lijevim biračima? A Sandra Benčić? Sjećate li se da su obećavali kako će najdesniju Vladu u Hrvatskoj spriječiti suradnjom sa – Hrvatskim suverenistima, Mostom i DP-om? Što je s Milanovićevim osedlanim konjima i pilećom eskadrilom? Čini se da su pilići više nego dobro kao i krava, pardon, bik Milova.

Eh, izbori, festival demokracije i volje birača. Jesu li birači rekli svoje 17. travnja? O da, jesu, itekako, njih više od 62 posto. Slušaju li političari tu volju birača, tu naredbu suverena ove države kojem su u službi?

Moš mislit. Da je doista slušaju, gotovo da nema vodećeg političara koji dosad ne bi trebao ozbiljno razmišljati o ostavci.

Zoran Milanović prvi – jer je njegov ples na rubu Ustava završio jasnim političkim porazom.

Peđa Grbin iz istog razloga kao Milanović.

Benčić i Tomašević jer su sektaškim pristupom i neznanjem razorili šanse ujedinjenoj ljevici da glasove pretoče u mandate.

Božo Petrov jer su Mostovci umjesto na izborima energiju potrošili u stranačkim igrama prijestolja za siromašne.

Ali i Andrej Plenković. Njegovo sklapanje ili sklepanje Vlade s onima koji su narasli gotovo isključivo na narativu o njemu kao izdajniku, zbog globalističke politike i suradnje s manjinama – zapravo je priznanje osobnog i političkog poraza.

Evo desetominutne sage o volji birača u kojoj glavnu ulogu imaju poruke političara – uoči izbora i nakon njih, prije i poslije ključnih odluka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!