Voćna torta sa čokoladnim preljevom.
Sastojci:
– 1 šalica pšeničnog griza
– 1 šalica ulja
– 1 šalica brašna
– 1/2 šalice mlijeka
– 1/2 vrećice cimeta
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1 jaje
– 1 šalica šećera
– 2 naribane jabuke
*mjera za šalicu – 1,5 dl
Preljev:
– 4 žlice ulja
– 4 žlice mlijeka
– 4 žlice šećera
– 100 g čokolade
Priprema:
Prvo umutiti jaja i šećer, zatim dodati sve ostale sastojke i promiješati.
Dobivenu smjesu izliti u podmazan pleh (ulje i brašno). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 30 minuta.
Kada je kolač pri kraju pečenja pripremite preljev tako da na umjerenoj temperaturi otopite sve sastojke i prelijete preko vrućeg kolača.
Kada se kolač ohladi, izrežite ga i poslužite, piše Coolinarka.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!