Tjestenina u kremastom umaku od vrhnja, povrća i gljiva.
Sastojci:
– 200 g kelja
– 200 g šampinjona
– 2 žlice ulja
– 2 češnja češnjaka
– 50 g crvenog luka
– 1 crvena papričica
– 200 ml vode
– 2 povrtne kocke za juhu
– 200 ml kiselog vrhnja
– 300 g tagliatella
– parmezan za posipanje
Priprema:
Kelj očistite, operite, kratko prokuhajte i ocijedite.
Na ulju kratko prodinstajte cijeli češnjak, nasjeckani crveni luk i papričicu.
Češnjak i papričicu izvadite, dodajte očišćene i narezane šampinjone, promiješajte i dinstajte oko 15 minuta.
Umiješajte prokuhani kelj koji ste narezali na tanje rezance, povrtne kocke, pa zalijte vodom i još kratko prokuhajte.
Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Tagliatelle skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i umiješajte u umak.
Poslužite tople posute ribanim parmezanom.
Ukoliko želite, kelj možete zamijeniti slatkim kupusom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!