Piletina, tjestenina i umak od indijskog oraščića.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– 300 g piletine
– malo ulja za prženje
Umak
– 150 g indijskih oraščića
– 250 ml vode
– 1/2 limuna
– 1/2 žličice češnjaka u prahu
– sol i papar
Priprema:
Indijski oraščić potopite u vodi preko noći ili u vruću vodu oko sat vremena prije pripreme umaka.
Ocijedite vodu u kojoj su bili i stavite ih u blender sa začinima i postepeno dodaje vodu.
Imajte na umu da će se umak zgusnuti kada malo odstoji i kada ga zagrijete. Miješajte sastojke dok ne dobijete glatki umak.
U tavi na malo ulja propržite komadiće piletine, koje ste prethodno posolili i popaprili, dok ne dobiju zlatnu boju. Pripremljenim umakom prelijte piletinu i prokuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta da se umak zgusne.
SKuhajte tjesteninu i prelijte je umakom.
U slast!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare