Recept: Varivo od cvjetače i mrkve

Cooking 07. pro 202107:39 0 komentara
Shutterstock

Toplo varivo od povrća, idealno za hladne jesenske dane.

Sastojci:

– 1 glavica cvjetače

– 2 veće mrkve

– 1 puna žlica griza

– 1 žlica octa

– po ukusu suhi biljni začin

– sol, papar

– 1 jaje

– 1 šalica mlijeka

– peršinov list

– limun

– jogurt

Priprema:

Ulijte vodu u lonac, dodajte žlicu octa i malo posolite.

Za to vrijeme očistite cvjetaču, podijelite je na cvjetove i dobro operite pod mlazom hladne vode.

Kad voda prokuha ubacite cvjetaču i kuhajte je u polupokrivenoj posudi dok ne omekša.

Kuhanu cvjetaču izvadite i izgnječite vilicom.

Očišćenu mrkvu sitno naribajte i propržite je na ulju dok ne omekša.

Onda u mrkvu dodajte jednu žlicu griza, propržite jos minutu-dvije, pa dodajte propasiranu cvjetaču.

Miješajte na umjerenoj temperaturi još minutu-dvije, pa lagano dolijevajte vodu u kojoj se kuhala cvjetača. Količinu vode odredite sami ovisno o tome koliko gusto varivo želite.

Kad varivo proključa pustite da kuha još pet do 10 minuta i dodajte začine.

Umutite vilicom jedno jaje sa šalicom mlijeka, ulijte u varivo, i na kraju dodajte i sitno nasjeckan list peršina.

Kada varivo stavljate u tanjur, dodajte po ukusu limun ili jogurt.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!