ZFF: "Kockice" otvorene filmom "Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem"

Kultura 09. stu 202019:20 > 19:21
Samir Ceric Kovacevic

"Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem" redateljice Sanje Milardović u ponedjeljak je počeo programa Kockice Zagreb Film Festivala na platformi croatian.film, gdje će se svi filmovi tog programa moći pogledati besplatno.

Kockice su natjecateljski program hrvatskih kratkometražnih filmova autora koji još nisu snimili dugometražni film, prilika za njih da na velikom festivalu premijerno prikažu svoje uratke.

Dosad su u programu sudjelovali mnogi danas afirmirani hrvatski filmaši, pa se Kockice smatraju jednom od najznačajnijih platformi za promociju mladih talenata u Hrvatskoj.

Od veljače ove godine program je dobio nadogradnju u obliku internetske platforme croatian. film, na kojoj će se u okviru 18. ZFF-a prikazati sedam filmova po izboru selektora Vladimira Gojuna.

To su “Devet mjeseci” Josipa Lukića, “Angina pectoris” Filipa Mojzeša, “Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem” Sanje Milardović, “U šumi” Sare Grgurić, “Sparina” Petra Vukičevića, “Stanar” Borne Zidarića te “Bepo” Filipa Antonija Lizatovića.

Filmovi su dostupni za gledanje na teritoriju Hrvatske, u periodu od 24 sata, od 18 sati na dan početka prikazivanja prema rasporedu do 18 sati idućeg dana.

Autor najboljeg filma dobit će skulpturu Zlatna kolica te novčanu nagradu – deset tisuća kuna, koju osigurava Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

U sklopu obilježavanja 15 godina održavanja programa Kockica na platformi se mogu pogledati i neki od prošlogodišnjih pobjednika koji su dostupni svima za besplatno gledanje tijekom cijelog festivala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.