Anušić se oglasio nakon pregovora s DP-om

Vijesti 24. tra 202412:50 2 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

U utorak je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.

“Održan je 2. sastanak pregovora s DP-om. Birači su dali jasnu poruku i HDZ-u i DP-u i zajedno smo doili natpolovični broj mandata. Razgovori teku kako smo planirali, afirmativno, krajem tjedna je novi sastanak. U svakom slučaju, idemo prema konačnom rješenju, kako konstituiranja Hrvatskog sabora, tako i Vlade”, kazao je.

“Sve je u fazi razgovora, sve ćete na vrijeme saznati, u fazi smo pregovora, o detaljima ne mogu”, dodao je.

“Sve političke konzultacije se održavaju u ovoj zgradi”, rekao je o tome zašto se razgovari održavaju u zgradi Vlade.

“Danas je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta. Sastanak je bio vrlo konstruktivan i vođen je u pozitivnom i partnerskom ozračju.

Razmotrena su ključna područja i teme potencijalne suradnje. U idućim danima održat će se novi sastanak predstavnika dviju stranaka radi mogućeg formiranja stabilne parlamentarne većine i Vlade”, priopćeno je iz HDZ-a nakon pregovora.

U pregovaračkom timu HDZ-a su, uz Anušića, predsjednik stranke Andrej Plenković, zamjenik predsjednika Tomo Medved, glavni tajnik Krunoslav Katičić i Marko Milić kao predstojnik ureda predsjednika HDZ-a.

Iz DP-a u Banskim dvorima su na sastanku bili predsjednik stranke Ivan Penava, zamjenik predsjednika Mario Radić, glavni tajnik stranke Josip Dabro i član Predsjedništva stranke Damir Barna.

Tijek događaja pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare