Po čemu je Tirana prva na svijetu, a New York posljednji?

Lifestyle 09. pro 201416:43 > 16:52
Izvor: Morguefile

Glavni grad Albanije Tirana prvi je na listi najpristupačnijih gradova prema indeksu cijena smještaja, gradskog prijevoza i ostalih uslužnih djelatnosti, Sofija je na trećem mjestu, dok je Beograd deveti, objavljeno je na web stranici GoEuro.com sa sjedištem u Berlinu.

Glavni grad Makedonije Skoplje zauzima 13. mjesto na listi najpristupačnijih svjetskih gradova prema indeksu cijena smještaja objavljenih na web stranici GoEuro.com.

Istraživanje je provedeno u 150 gradova svijeta s kapacitetom od preko 60 tisuća kreveta.

Prema istraživanju, od ključnog značaja za sve koji žele putovati su kontinuirani rast hotelske industrije i sigurnosna situacija na konačnim destinacijama.

Na rang-listi koju je objavio GoEuro.com, Skoplje je među 15 gradova s najprihvatljivijim cijenama u svijetu za smještaj u svim kategorijama.

Kada se radi o cijenama svih uslužnih djelatnosti, New York je rangiran kao najskuplji grad, a Tirana kao najjeftiniji. Sofija je na trećem mjestu kada su u pitanju gradovi s najnižim cijenama, Bukurešt je na sedmom, a Beograd na devetom mjestu.

GoEuro.com je web stranica sa sjedištem u Berlinu, a objavljuje rezultate istraživanja i informacije o putovanjima po Europi, koja pruža usporedbe, odnosno kombinirane mogućnosti za putovanja avionom, željeznicom ili autobusom.