Plenković ljutit na oporbu: “Nemaju pravo više ni jednu rečenicu reći protiv HDZ-a”

Vijesti 06. svi 202417:24 3 komentara
N1

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a gdje se razgovaralo o pregovorima za sastavljanje vlade.

Na Predsjedništva javnosti se obratio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Na početku je podsjetio na niz aktivnosti koje je Vlada odradila prošlog tjedna, ali po formiranju nove Vlade.

“Razgovori s partnerima se nastavljaju sutra, svih 6 zastupnika daju snažnu potporu meni kao budućem mandataru i informirali smo ih o razgovorima s DP-om i manjincima. Sutra se razgovori nastavljaju s njima i stvari se kreću u dobrom smjeru. Vidjeli smo da su ovi poraženi danas napokon shvatili da su poraženi, ali i dalje su bezobrazni, mislim na SDP”, rekao je.

Na pitanje hoće li SDSS participirati u većini Plenković je rekao da već sada ima 76 zastupnika koji su ih spremni podržati, a mi ćemo se pobrinuti da se prava manjina poštuju i da Vlada usvoji program za nacionale manjine.

“Nalazimo rješenje u kontekstu objektivnih okolnosti. Moramo vidjeti što se sve dogodilo na izbornoj sceni u vrijeme izbora. Imali smo kršitelje Ustava i umjesto da je uslijedila baražna vatra na njega govorimo o nekim žutim kartonima, umjesto da se se cijeli politički establišment zapita što nam se dogodili. Drugo imao cijeli niz lijevih opcija, i Most je među njima, koji su vrijeđali HDZ”, dodao je.

Ponovno je ponovio da je jedan od vodećih aktera afere Geodezija bio predsjednik SDP-ove gradske organizacije u Velikoj Gorici. “Ovo će biti treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u mirovinu i imaju afere. Mi tu s kim nemamo pričati. Još 2020. smo ih sve pozvali na razgovor u Vladu i oni to odbijaju. To je veliki problem za hrvatsku demokraciju”, istaknuo je Plenković.

Na pitanje je li odricanje i SDSS-a njegov poraz kratko odgovara: “Nije”.

“Razgovaramo sa svima, ali s difamatorima koji su puni korupcijskih afera kao SDP ne razgovaramo”, dodao je Plenković.

Na ranije izjave članova DP-a o manjinama dodao je: “To je bilo prije”.

“Klub nacionalnih manjina surađivali su i prije Vlada HDZ-a i surađivat će i poslije, a mi ćemo formirati većinu potrebnu za Vladu”, naveo je.

“Opušten sam, idem na kavu u Opatiju, da sam u panici vjerojatno bi se preznojavao, kako to kaže kršitelj Ustava”, rekao je i ponovio da je da teško poraženi gubitnici vrijeđaju pobjednike.

“Pritisak ne može biti na nas jer idemo surađivati na nama, nego u njima koji su isto pokazali iskre u očima kada je trebalo surađivati s DP-om”, dodao je.

“Nabijat ćemo im na nos da je SDP korumpiran. Nemaju pravo više ni jednu rečenicu reći protiv HDZ-a. Oni su ti koji baštine korupciju i moraju čistiti u svom dvorištu”, ponovio je svoje teze.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare