Nutella promijenila recepturu, ljubitelji ostali razočarani

Lifestyle 07. stu 201712:44 > 12:47
Nutella

Omiljeni čokoladni namaz koji mnogi obožavaju npr. u palačinkama ili ga jedu samostalno u kriznim trenucima, kako tvrdi njemačka udruga potrošača, promijenio je recepturu.

Nutella sad ima više šećera, masnoća i mlijeka u prahu, nauštrb smanjene količine kakaa i lješnjaka 

Premda proizvođač Ferrero ističe kako je kvaliteta namaza ostala ista, mnogi su ljubitelji popularne Nutelle razočarani.

Na Facebook stranici Centra za zaštitu potrošača iz Hamburga stoji kako slasni smeđi namaz sada sadržava 8.7 posto obranog mlijeka u prahu u usporedbi sa 7.5 posto koliko ga prije sadržavala Nutella.

Prosječna staklenka Nutelle sada ima 56,3 posto šećera, umjesto 55,9 posto.

‘Budući da je sad Nutella vidljivo svjetlije nijanse smeđe, istražujemo pretpostavku kako sad namaz sadržava manje kakaa u prahu’, poručili su iz hamburške udruge.

Društvene mreže pune su komentara razočaranih ljubitelja ovog namaza.

‘Nutella ima sad oko 90 posto palminog ulja – nije dobro za vas! Bojkotirajte je’, napisao je jedan ogorčeni potrošač. ‘Vratite nam Nutellu’, napisao je na Twitteru drugi.  Neki su otišli toliko daleko da pozivaju na bojkot kupnje Nutelle.

Ferrero je pak priznao da je došlo do izmjene njihovog recepta, ali su poručili kako ‘kvaliteta, izvor i svi ostali aspekti Nutella sastojaka su isti’.

‘Popis sastojaka, kao i obično, prikazan je na web stranici’, objasnili su iz talijanske tvrtke putem svoje njemačke podružnice. Tvrtka nema nikakvu obvezu detaljnog otkrivanja točne količine kakaa, kao i mnogih drugih aspekata njihovog proizvoda, dodali su, prenosi Tportal.