Klasično kuhanje jaja je prilično jednostavno, ali kad nestane plina ili struje, ili ste u žurbi, jaja možete pripremiti i u mikrovalnoj pećnici.
Evo kako to napraviti brzo i jednostavno.
1. Kajgana
U usporedbi s jajima iz tavice, okus kajgane iz mikrovalne je sličan okusu klasičnog omleta. Bit će malo većeg obujma i laganija, poput soufflea.
Razbijte dva jaja u šalici. Dodajte kapljicu mlijeka ako želite da budu mekša. Promiješajte. Postavite mikrovalnu na 2 minute na najjaču temperaturu. Zaustavljajte rad mikrovalne i miješajte kajganu svakih 30 sekundi.
2. Poširana jaja
Iako se bjelanjak neće u potpunosti omotati oko žumanjka kao u loncu, verzija iz mikrovalne pećnice je savršeno kuhane teksture, piše portal Prevention.
Napunite zdjelu ili šalicu do pola s vodom, jaja razbijte u drugu šalicu i polako ih pretočite u šalicu ili posudu s vodom. Lagano ubodite središte žumanjaka vrhom noža. Pokrijte plastičnom folijom i namjestite mikrovalnu na najvišu temperaturu na 1 minutu.
3. Tvrdo kuhana jaja
Kod pripreme tvrdo kuhanog jaja u mikrovalnoj, treba paziti da jaje ne eksplodira. Ne smije se kuhati na najjačoj temperaturi.
Stavite dovoljno vode u zdjelu da prekrije cijelo jaje. Zagrijte posudu s vodom, minimalno 3 minute, da postane vruća. Lagano iglom probušite dno jaja kako biste izbjegli pucanje ljuske. Stavite jaje u posudu s vrućom vodom, prekrijte posudu s tanjurom i stavite u mikrovalnu na srednju temperaturu na 4 minute. Ako volite tekući žumanjak, jaje je nakon 4 minute spremno za jesti, a ako volite tvrdi žumanjak kuhajte još 2 minute, ukupno 6 minuta, piše 24sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.