Evo jednog posebnog punjenja koji, iako bez šećera, može postati ozbiljna konkurencija ostalim namazima koje ste koristili u najdražem desertu.
Sastojci
180 g lješnjaka (tostiranih)
100 ml mlijeka
40 g maslaca
šaka grožđica (po želji)
malo čokolade za kuhanje
Priprema
Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i ‘rolajte’ lješnjake preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac, pa sve izmiješajte. Omekšane grožđice sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom. Sve dobro izmiješajte i namaz za punjenje palačinki je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje, piše Net.hr.