Ako volite umak od rajčice koji zatim dodajte u tjesteninu ili neko drugo jelo, trebali biste u umak dodavati i malo šećera.
Naime, rajčice su same po sebi malo kisele, a dodavanjem šećera u umak ćete ublažiti osjećaj kiselosti. Tako ćete dobiti uravnoteženiji umak od rajčice koji neće biti kiseo.
Razina kiselosti u rajčicama ovisi o tome koju vrstu koristite i u koje doba godine. Konzervirana rajčica nije jednako kisela kao ona svježa koju kupite na tržnici ili u trgovini.
Ako umak radite od svježih rajčica koje su sazrele na vrhuncu ljeta, tada ne trebate dodavati šećer jer te rajčice neće biti kisele.
Šećer u umak dodajte na samom kraju, netom prije nego ćete prestati kuhati umak, piše Reader’s digest. Možete dodati malo običnog bijelog šećera ili smeđeg šećera.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare