Domaću juhu bez knedli ne možemo ni zamisliti. A jeste li znali da samo jedan sastojak može poboljšati njihov okus.
Sastojci
- 1 jaje
- 1 žličica ulja
- rstohvat soli
- 4 ravne jušne žlice griza
Priprema
Razdvojite bjelanjak od žumanjka pa ga pjenasto umutite. Nakon što postignete pjenastu strukturu, dodajte žumanjak, promiješajte dok se ne sjedini.
Nalijte ulje i dodajte griz. Lagano miješajte i, ako je potrebno, dodajte još jednu žlicu griza. Smjesa bi trebala biti blago gusta.
Ostavite 10 minuta da smjesa malo nabubri.
Pola žlice umočite u juhu i grabite smjesu pa stavljajte u juhu. Poklopite i ostavite da se skuhaju s juhom.
Nikako nemojte zaboraviti dodati ulje u smjesu, ono će pomoći da se knedle ne lijepe, piše B92.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare