Kako ispravno spremiti kruh, limun, brašno i druge namirnice da vam duže traju

Lifestyle 09. stu 202114:32
Masayoshi Kusai / Panthermedia / Profimedia / ilustracija

Postoji nekoliko jednostavnih trikova za ispravno spremanje namirnica te će vam onde duže trajati, a uz to će i dulje vrijeme biti svježe.

Krastavci

Da bi krastavci duže potrajali, svaki pojedinačno omotajte papirnatim ručnikom. Potom tako omotane krastavce ubacite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem koji će spriječiti ulazak zraka. Ako krastavce čuvate na ovaj nalin, potrajat će vam znatno duže.

VEZANA VIJEST

Brašno

Kada otvorite vrećicu brašna i stavite je na policu, nakon nekog vremena mogu se pojaviti sitni insekti u brašnu. Da biste to spriječili bit će vam potrebne žvakače gume s okusom mente. Iz paketića žvalačih guma izvadite komad aluminijske folije i ubacite je u otvorenu vrećicu brašna.

Jagode

Jagode mogu vrlo brzo poprimiti crnu boju i brzo istrunuti. Da biste to spriječili, napravite otopinu koja se sastoji od dvije žličice octa i tri čaše vode. Potom isperite jagode u toj otopini pa će vam ovo ukusno voće znatno duže biti svježe.

VEZANA VIJEST

Kruh

Ako želite da vam kruh dulje traje i da bude svjež te ako želite spriječiti pojavu plijesni, u vrećicu u kojoj držite kruh ubacite stabljiku celera. Tako će kruh zadržati svježinu i ostat će mekan.

Limun

Kada vam ostane neiskorištena polovica limuna, ona će vrlo brzo osušiti pa neće biti onako sočna. Da biste to spriječili, Bright Side savjetuje da na polovicu limuna nanesete malo soli i potom limnun ubacite u frižider.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar