Kako zamotati poklone poput profesionalca?

Lifestyle 19. stu 202116:25
Izvor: RooM the Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne morate čekati u dugim redovima za zamotavanje poklona.

Osim što je bitan sam poklon, bitno je i kako je upakiran. Ipak, u božićno vrijeme vlada neviđena gužva u trgovinama na pultevima za zamotavanje pa možda nije zgorega naučiti lijepo zamatati poklone.

Za zamatanje će vam trebati ukrasni papir, što deblji, to bolji, zatim oštre škare te selotejp i ukrasna vrpca. Također možete kupiti i kutiju u koju ćete staviti poklon jer je uvijek lakše zamotati kockaste ili pravokutne poklone.

Prvi korak: Izrežite papir za zamatanje. Kutiju, odnosno poklon, stavite na papir i odrežite dovoljno da pokrije poklon s obje strane.

Drugi korak: Zalijepite rub papira s obostrano ljepljivim selotejpom na gornji rub poklona. Dulji dio papira neka bude okrenut prema vama.

Treći korak: Sada donjim, dužim dijelom papira prekrijte poklon i zalijepite ga na ovaj već omotani gornji dio poklona.

Četvrti korak: Omotajte rubove poklona. S lijeve i desne strane papir presavinite prema unutra i zalijepite. Zatim gornji i donji dio presavinite i zalijepite za pokon. Isto napravite i s druge strane ako je potrebno.

Peti korak: Dodajte ukrasnu vrpcu, njome omotajte poklon te napravite mašnu na sredini. Dugačke krajeve skratite, piše Country living.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar