Sočna piletina s medom, limetom i soja sosom.
Sastojci:
– 8 komada piletine (batak, karabatak)
– 8 češnjeva češnjaka
– 1 čajna žlica čilija
– sok od jedne limete
– sol, papar
Preljev:
– 3 čajne žlice meda
– 1 čajna žlica senfa
– 1/2 čajna žlica soja sosa
– kora od jedne limete
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Izmiješajte piletinu s lukom, čilijem, sokom, začinite solju i paprom.
Nauljite posudu u kojoj ćete peć, pa poredajte piletinu i stavite u zagrijanu rernu.
Zatim napravite preljev. Pomiješajte med, senf, soja sos i koru limete.
Izvadite piletinu i premažite je ovom smjesom. Vratite u rernu, pa poslije 15 minuta okrenite piletinu i ponovo premažite.
Kad piletina bude gotova izvadite je iz rerne i prebacite na tanjur. Kao prilog možete poslužiti rižoto.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.