Iza naziva "spaghetti aglio olio e peperoncino" krije se fantastično, a jednostavno jelo poreklom iz italijanske regije Kampanija.
Sastojci:
– 400 g špageta
– 4 režnja češnjaka
– šaka svježeg peršina
– 2 svježe ljute papričice ili 1 žličica suhe papričice
– 6 žlica maslinovog ulja
– sol
– parmezan
Priprema:
Češnjak narežite na tanke listiće, a peršin sitno nasjeckajte. Ako koristite svježe papričice također ih nasjeckajte na tanke trakice.
U dubokom loncu s puno vode skuhajte špagete, tako da ne budu prekuhane, već “al dente”.
U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj temperaturi.
Dodajte češnjak i ljutu papričicu pa pržite par minuta. Miješajte da češnjak ne bi izgorio.
Kada češnjak bude karameliziran, dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuhale špagete i dobro promiješajte.
Ocijedite špagete i stavite ih u lonac.
Nakon toga dodajte sjeckani peršin te nakon minute do dvije maknite sa štednjaka.
Preko špageta naribajte parmezan.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.