Recept: Tjestenina s ljutom papričicom

Cooking 19. stu 202013:12 > 13:12
Shutterstock

Iza naziva "spaghetti aglio olio e peperoncino" krije se fantastično, a jednostavno jelo poreklom iz italijanske regije Kampanija.

Sastojci:

– 400 g špageta

– 4 režnja češnjaka

– šaka svježeg peršina

– 2 svježe ljute papričice ili 1 žličica suhe papričice

– 6 žlica maslinovog ulja

– sol

– parmezan 

Priprema:

Češnjak narežite na tanke listiće, a peršin sitno nasjeckajte. Ako koristite svježe papričice također ih nasjeckajte na tanke trakice.

U dubokom loncu s puno vode skuhajte špagete, tako da ne budu prekuhane, već “al dente”.

U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj temperaturi.

Dodajte češnjak i ljutu papričicu pa pržite par minuta. Miješajte da češnjak ne bi izgorio. 

Kada češnjak bude karameliziran, dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuhale špagete i dobro promiješajte.

Ocijedite špagete i stavite ih u lonac.

Nakon toga dodajte sjeckani peršin te nakon minute do dvije maknite sa štednjaka.

Preko špageta naribajte parmezan.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.