Tko zna, možda ste nekad i bojali kako će gutanje koštica lubenice djelovati loše na vaš organizam. No, ne brinite, unutar vas neće narasti nikakva biljka, a koštice bi stvarno valjalo pojesti.
Doduše, tu postoji jedna mala kvaka: Nemojte ih jesti direktno iz lubenice, već ih pustite neka proklijaju.
Nakon klijanja i sušenja, one će postati protein, i samo 1/8 šalice sadržavati će proteina poput jednog grčkog jogurta, piše Pun Kufer.
Koštice lubenice zbilja su zdrave. Sadrže vlakna potrebna za rad probavnog trakta, pomažu i u slučaju pojave parazita, a također se mogu pohvaliti i antibiotskim svojstvima.
One sadrže i citrulin koji je poznat kao antioksidans, šire krvne žile te pozitivno djeluju i u slučajevima hipertenzije, angine pectoris i arteroskleroze.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.