Redovno konzumiranje čaja može umanjiti rizik od gubitka pamćenja za 50 posto, pokazali su rezultati istraživanja znanstvenika medicinskog fakulteta Sveučilišta u Singapuru.
Istraživanje je provedeno na 957 Kineza koji redovno konzumiraju čaj.
Oni su u periodu od 2003. do 2005. godine redovno pili čaj prem svojim navikama i podatke o ispijenoj količini čaja predavali su znanstvenicima. Sve do 2010. godine ispitanici su jednom u dvije godine podvrgnuti testovima koji bi, između ostalog, trebali pokazati nivo njihovog pamćenja.
Prema rezultatima istraživanja, svakodnevno konzumiranje čaja za 50 posto umanjuje mogućnost nastajanja problema gubitka pamćenja.
Kada je riječ o starosnoj dobi koja ima rizik oboljevanja od Alzheimerova bolest, onda je taj postotak još i veći i dostiže čak 86 posto.
Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu “Journal of Nutrition Health and Aging”.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.