Češnjak, neizostavan dio mnogih jela, zna zadavati popriličnu glavobolju pri pripremi jer je njegovo guljenje često dugotrajno. No, postoji jednostavan trik s kojim možete brže i lakše oguliti češnjak.
Češnjak je neizostavan sastojak mnogih jela, jer svojim prepoznatljivim okusom oplemenjuje gotovo svako jelo.
No unatoč njegovoj popularnosti, guljenje može biti prava muka. Srećom, postoji jednostavan trik za brže i lakše guljenje češnjaka – upotrijebite plastični čep od boce.
Kako funkcionira trik?
Za ovu jednostavnu metodu ljuštenja češnjaka potreban vam je samo plastični čep obične boce koji se može skinuti uz malo truda.
Postupak je jednostavan:
Uzmite režanj češnjaka i plastični čep. Rubom čepa lagano pritisnite i klizite preko tvrđeg dijela ljuske. Ljuska će olabaviti. Nakon uklanjanja tvrdog dijela, lako možete ukloniti ostatak.
Ova metoda omogućuje brzo i učinkovito guljenje češnjaka, bez posebnog napora ili upotrebe dodatnih alata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!