Postoje mnogi trikovi za kuhanje tjestenine, ali malo koji zaista funkcionira i sprječava ju da se slijepi.
Jedan od najpopularnijih načina je dodavanje ulja u vodu u kojoj se kuha tjestenina i ne, ne funkcionira. Osim ako ne stavite jako puno ulja. što nije zdravo, tjestenina će se opet slijepiti.
Ipak, postoji jedan efektivan način za sprječavanje tjestenine da se slijepi. Treba ju miješati.
“Tjesteninu bi često trebalo miješati dok se kuha, posebno prvih nekoliko minuta”, kaže chef Ethan McKee. Uz to, ako koristite svježu tjesteninu, umjesto sušene, morate napraviti još jedan korak.
Naime, svježu tjesteninu treba ostaviti 20 minuta da se osuši prije nego je naražete na trakice. Uz to puno pomaže ako je posipate semolina brašnom jer e ono upiti vlagu koju pušta tjestenina. Postoji još nekoliko trikova koje koriste chefovi, a uz koje će vam tjestenina svaki puta odlično ispasti. Bitno je da dodate sol u vodu, da koristite dovoljno vode i da ulje dodate tek nakon što ocijedite tjesteninu, ako ga već morate dodati, piše Eat this.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare