Tražite li ideju za malo drugačiji desert koji će vas rashladiti, isprobajte recept koji spada kiselkast cheesecake sa slatkom malinom.
Tijekom vrućih dana mnogi osvježenje traže u hrani i piću, a svakodnevno se konzumira i sladoled. Želite li probati nešto drugačije, na Instagram profilu “Njena jela za sva vremena” pronašli smo recept koji spaja tortu od sira i sladoled.
Sastojci:
250 grama mascarpone sira
350 grama slatkog kondenziranog mlijeka
200 ml vrhnja za šlag
100-150 grama sitno izlomljenog plazma keksa
100 grama malina
nekoliko žlica džema od malina
po želji malo naribane bijele čokolade
Priprema:
Krem sir i kondenzirano mlijeko kratko umutiti da se dobro sjedine. Posebno umutiti vrhnje za šlag, ali paziti da smjesa ne bude prečvrsta, prenosi Klix.ba
Sjediniti obje smjese i izmiješati kuhačom. Dodati sitno izlomljeni keks (može i mljeveni), malo naribane bijele čokolade i sve dobro promiješati.
U posudu pripremljenu za sladoled uliti 1/3 smjese, lijepo rasporediti, zatim uliti 1-2 žličice pekmeza (prethodno otopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima proći kroz smjesu da se rasporedi.
Odozgo staviti 6-7 nasjeckanih malina i posuti jednom žlicom plazme.
Ponavljati postupak sve dok bude ima. Ostavite da se ohladi najmanje 3 sata. Poslužite po želji.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!