Ovo zaboravljeno jelo naših baka savršeno je za doručak

Lifestyle 12. sij 202509:10 0 komentara
žitarice, pahuljice, doručak
Unsplash / ilustracija

Ovo jelo priprema se od cjelovitog zrna pšenice uz dodatak onoga što se nađe u kući.

Bungur je vrlo zdravo jelo, a priprema je brza i jednostavna, što nam omogućuje da napravimo brz doručak u kojem će uživati ​​cijela obitelj.

Sastojci:

700 grama pšenice
300 grama vrhnja

2 decilitra mlijeka
i soli po ukusu
priprema:

Očišćenu i opranu pšenicu kuhajte oko sat vremena da se zrna ne raspadnu, piše Krstarica.

Pšenicu ocijediti, ohladiti i samljeti u stroju za mljevenje mesa.

Ovako pripremljenu pšenicu stavite u lonac, zalijte vodom, posolite i pustite da kuha.

Tijekom kuhanja dodajte malo vode, ali pazite da ne ostane previše tekućine.

Kad je pšenica kuhana dodajte vrhnje i mlijeko, promiješajte i poslužite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!