Zašto ne biste trebali jesti salatu od krastavaca i rajčice zajedno?

Cooking 29. srp 202416:59 0 komentara
Salata od rajčica i krastavaca
Pixabay/ilustracija

Loša kombinacija namirnica može dovesti do probavnih problema, plinova, nadutosti, bolova u trbuhu, mučnine, umora i problema sa stolicom.

Miješanje sporo i brzo probavljive hrane nije dobra ideja jer će lakša hrana samo proći kroz crijeva dok se druga još probavlja.

Proces fermentacije dovodi do pojave plinova, nadutosti i bolova u želucu, kao i problema s crijevima. Krastavci i rajčice ne biste smjeli jesti zajedno. Kada su u želucu, počinje proces fermentacije, a kiselina koja se oslobađa u želucu uzrokuje probavne probleme, piše krstarica.com.

Ovo su samo neke od kombinacija koje nikako ne biste trebali jesti zajedno.

Makaroni i sir

Popularno jelo koje treba izbjegavati jer su makaroni puni škroba kojem je potrebno drugačije vrijeme da se probavi nego proteinima.

Omlet s mesom i sirom

Omiljeno jelo mnogih, ali morate voditi računa o unosu proteina pa birajte jednu vrstu po obroku.

Nikada ne kombinirajte kruh i sok

Nikada nemojte konzumirati kruh i rezance sa sokom od naranče jer kiselina iz soka može uništiti enzime potrebne za probavu škroba.

Povrće i sir

Jedete li povrće sa sirom, riskirate probleme s nadutošću.

Lubenica i dinja

Ovo voće najbolje je jesti odvojeno, nikako u kombinaciji s drugim voćem.

Banane i mlijeko

Poznato je da kombinacija mlijeka i banane usporava probavu. Ljudi najčešće u zdjelu za doručak dodaju mlijeko ili jogurt, a ta kombinacija usporava probavu i remeti crijevnu floru. To se posebno odnosi na dodavanje ananasa u jogurt, koji potiskuje aktivne sastojke koji uzrokuju trovanje hranom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!