Bakir Izetbegović: Nezavisnost BiH nije olako stečena

Regija 29. velj 201616:31 > 16:34
N1

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Obilježavajući Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, s poštovanjem se sjećamo svih onih koji su pridonijeli ostvarenju povijesne težnje naših naroda o samostalnoj i demokratskoj državi, a posebno braniltelja koji su položili živote za slobodu domovine”, naveo je Izetbegović.

“Njihovi humci u svom dostojanstvu podsjećaju i opominju da nezavisnost države koju mi danas imamo nije olako stečena. Nezavisnost koju danas proslavljamo temelj je za daljnju izgradnju države Bosne i Hercegovine kao društva demokratskih sloboda i jednakih prava za sve njene građane, ali i društva zajedničke odgovornosti za budući razvoj u okviru europskih integracija”, stoji u Izetbegovićevom priopćenju.

“Bogatstva koja posjedujemo i snaga naše ustrajnosti i odlučnosti temelji su na kojima ćemo se i u narednim godinama razvijati kao ekonomski uspješna i socijalno pravedna država. Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo konsenzus o svim temeljnim pitanjima sadašnjosti i budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam. Uz želju da ovaj veliki blagdan obilježimo dostojanstveno širom Bosne i Hercegovine, svim građanima upućujem najsrdačnije čestitke”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.