VIDEO: Velik požar u Mercatorovu skladištu u Ljubljani

Regija 12. svi 201515:44 > 15:46
YouTube/Matic Smrekar

Veliki požar koji je u utorak nešto prije 12 sati izbio u glavnom skladištu Mercatora u istočnom ljubljanskom prigradskom naselju Zalog još nije ugašen.

“Na mjestu događaja pronašli smo jednu mrtvu osobu”, potvrdio je za 24ur.com Tomaž Kučič iz ljubljanske vatrogasne postrojbe. Glasnogovornica ljubljanske policije Nataša Pučko izjavila je da je riječ o zaposleniku jednog od poduzeća koje je radilo na održavanju objekta.

Jedna je osoba s lakšim tjelesnim ozljedama završila u ljubljanskom kliničkom centru.

Po nekim podacima, vatra se pojavila u hladionici za svježi program, u kojemu su vanjski izvođači izvodili radove. Na mjestu požara su policija i vatrogasci.

Gori oko 3000 kvadratnih metara skladišnog prostora sa povrćem, voćem i mesom, potvrdili su u Mercatoru, gdje navode da će unatoč uništenom skladištu nastojati da ne dođe do problema u redovnoj opskrbi njihovih trgovina u Sloveniji.

Uzrok požara službeno još nije poznat, kao ni šteta, koja će biti velika. S požarišta se stotinjak metara u zrak diže gust crni dim, a zbog opasnosti je evakuirano nekoliko objekata u blizini.