Snimanje ‘Rusta’ bit će nastavljeno s Baldwinom u glavnoj ulozi

Showbiz 24. sij 202310:23
Angela Weiss / AFP

Snimanje vesterna "Rust" nastavit će se s Alecom Baldwinom u glavnoj ulozi, rekla je odvjetnica produkcije u ponedjeljak, nekoliko dana nakon što su tužitelji rekli da će optužiti glumca za smrtonosnu pucnjavu u kojoj je smrtno stradala snimateljica Halyna Hutchins.

Baldwin će nastaviti igrati djeda Harlanda Rusta, a Joel Souzda vratit će se kao redatelj “Rusta” nakon ranjavanja u pucnjavi u listopadu 2021, rekla je Melina Spadone, odvjetnica produkcije filma “Rust”.

Suprug pokojne snimateljice Matt Hutchins ostaje izvršni producent, rekla je.

“Film će se dovršiti”, rekla je Spadone u priopćenju.

Hutchins je poginula na filmskome setu pored Santa Fea u Novom Meksiku kad je pištolj iz kojega je pucao Baldwin ispalio pravi metak koji je pogodio i Souzu.

Okružna tužiteljica Mary Carmack-Altwies u četvrtak je rekla da namjerava optužiti Baldwina i oružarku filma Hannah Gutierrez-Reed po dvije točke optužnice za ubojstvo iz nehaja.

Baldwin je u listopadu postigao nagodbu s obitelji Hutchins pod kojom Hutchins preuzima produkcijsku ulogu, a snimanje se nastavlja ovaj mjesec.

Baldwin niječe odgovornost za pucnjavu. Rekao je da pravi meci nikada ne bi smjeli biti dopušteni na filmskom setu, a da su osobe koje rukuju oružjem odgovorne za vatreno oružje.

Sada istraga koju vodi ured šerifa Santa Fea treba otkriti kako su pravi meci dospjeli na filmski set.

Pravni analitičari kažu da će se tužitelji suočiti s teškom bitkom optužujući Baldwina bez dokaza da je znao da postoje pravi meci i da nije poduzeo ikakve mjere opreza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar