Mulaomerović: Ponovno smo teško oštećeni

Košarka 31. ožu 201617:56 > 17:58
Izvor: Ilustracija

Nakon što su košarkaši Cibone u četvrtak u neizvjesnoj završnici izgubili na gostovanju kod Jeniseja u Krasnojarsku sa 78-82, trener Damir Mulaomerović izjavio je da su suci ponovno oštetili njegovu momčad.

“Ponovno smo teško oštećeni. Stvari koje su se događale na terenu bile su upitne, a tu mislim na slobodna bacanja u zadnjih pet minuta. Oni su imali puno slobodnih bacanja, a u zadnjih pet minuta bilo je deset poklonjenih bacanja”, kazao je Mulaomerović i dodao: “Borili smo se do kraja bez obzira na uvjete. Bili smo blizu i čestitam momcima”.

Dvoboj u Krasnojarsku bio je neizvjestan do same završnice. Naime, 23 sekunde prije isteka vremena mladi Nik Slavica pogodio je za 78-78. Nakon minute odmora Cibona je odmah napravila prekršaj i dopustila dva slobodna bacanja za Taylora kako bi imala posljednji napad na utakmici. Taylor je pogodio oba bacanja za vodstvo Jeniseja 80-78, da bi u posljednjem napadu Cibone Ante Žižić uputio malo prejako dodavanje za Ivana Siriščevića kojemu je lopta prošla kroz ruke tri sekunde prije kraja čime je utakmica praktički bila riješena. Tako je ruski sastav izborio prolazak na završni turnir FIBA-ina Eurokupa sa 2-1 u pobjedama.

“Odigrali smo tri dobre utakmice i mislim da smo bolji od njih. No, ipak su oni uspjeli i čestitam im na plasmanu na Final Four”, ocijenio je košarkaš Cibone Ivan Siriščević.