Liga Endesa se vraća na Sport Klub

Košarka 14. srp 202310:18 0 komentara
UM

United Media, vodeća medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi i Asocijacija košarkaških klubova Španjolske potpisali su višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prijenos utakmica lige Endesa - najjače španjolske košarkaške lige na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Gledatelji Sport Kluba će, nakon 13 godina, ponovno imati priliku svakog vikenda gledati devet utakmica Endesa lige u direktnim prijenosima, kao i kompletan play-off, Superkup i Kup kralja.

Endesa je najjače nacionalno košaraško prvenstvo u Europi. U pitanju je liga iz koje se četiri tima natječu u Euroligi (Real Madrid, Barcelona, Baskonia i Valencia) i još dva u Eurokupu (Joventut i Gran Canaria).

„Veoma smo sretni što smo najjače nacionalno košarkaško natjecanje u Europi vratili na Sport Klub i tako proširili već snažnu košarkašku ponudu s Euroligom, Eurokupom, brojnim nacionalnim prvenstvima i FIBA Svjetskim i Europskim prvenstvima. Endesa ligi ćemo dati značaj kakav zaslužuje jer će to biti jedan od naših najjačih aduta svakog vikenda”, izjavio je Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba.

Jose Miguel Calleja, izvršni direktor ACB-a ističe: „Partnerstvo sa Sport Klubom poklapa se s našim ambicijama da sadržaj bude plasiran na ekskluzivnim mjestima i da dobije važnost koju zaslužuje. Sport Klub je mjesto s najboljom košarkom i smatramo da tu treba biti i ACB. Regija koju pokriva Sport Klub poznata je po sjajnim košarkašima, ali isto tako i po velikom značaju košarke i praćenju svih najboljih igrača i utakmica pa verujem da će publika moći uživati u velikoj borbi za šampionsku titulu“.

Tijekom 36 tjedana koliko traje sezona, gledatelji u regiji moći će navijati za svoje lokalne heroje koji nastupaju u španjolskim momčadima – Hezonju i Musu u Realu, Kalinića u Barceloni, Marinkovića u Baskoniji, Kljajića, Stevića i Duščaka u Gran Canariji, Tomića u Joventutu, Miletića i Prkačina u Gironi, Radončića, Jovića i Simanića u Zaragozi, Todorovića u Granadi, Ristića u Tenerifima, Bendera u Obradoiru, Lukovića, Nenadića i Tanaskovića u Breoganu, Radičevića i Sulejmanovića u Bilbau, Klavžara i Radovića u Murciji, Đedovića u Unicaji.

O United Media

United Media je dio United Groupa i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, koja posluje u osam zemalja.

S 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 milijuna ljudi. Pored toga, kompanija u svom portfoliju ima 55 televizijskih postaja, od kojih sedam s nacionalnom pokrivenošću, više od 30 portala, kao i 6 novina i 5 radio stanica. Također, nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja s prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu s ciljnom skupinom za odabrane kanale.

O ACB i Liga Endesi

Liga Endesa je španjolsko košarkaško natjecanje, najjača nacionalna liga na svijetu van NBA-a. Ligaška sezona počinje Superkupom, turnirom četiri najbolje plasirane momčadi iz prethodne sezone. Liga traje od rujna do svibnja s 34 kola u kojima se odigra ukupno 306 utakmica. U veljači je organiziran Kup kralja, a u svibnju i lipnju play-off s ukupno 17 do 27 utakmica. Utakmice ACB-a direktno se prenose u 152 države širom svijeta, a o kvaliteti govori podatak da su članovi ACB-a u prethodnoj sezoni osvojili oba europska trofeja – Real Madrid Euroligu, a Gran Canarija Eurokup.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.